Undervisning

Undervisningen på Per Gyrum Skolen står mål med den undervisning, der tilbydes i folkeskolen.

Vi har minimum samme antal fagtimer i de enkelte fag, som folkeskolen.

Det er ikke altid, vi lægger timerne på samme alderstrin. Eksempelvis har man ikke historie i 1. kl i folkeskolen. Det har man på Per Gyrum Skolen. I folkeskolen har ma ikke religion i 8. kl. Det har vi på Per Gyrum Skolen.

Vi starter engelsk i 2. klasse og ikke i 1.klasse.

Tysk/fransk starter vi i 6. klasse i stedet for 5. klasse. Til gengæld har man så to ugenltig timer i stedet for en.

Når vi alligevel har kortere skoledage, er det fordi, vi ikke har fag som understøttende undervisning, bevægelse i undervisningen, lektiecafe m.m.

Fra 7.- 9. klasse undervises der kun i fag, hvori, der er afgangsprøve.

Skolens fag fordelt på klassetrin

1. klasse: Dansk, matematik, historie, religion, natur/teknik, billedkunst, idræt, musik.
2. klasse: Dansk, matematik, engelsk, historie, religion, natur/teknik, billedkunst, idræt, musik.
3. klasse: Dansk, matematik, engelsk, historie, religion, natur/teknik, billedkunst, idræt, musik.

4. klasse: Dansk, matematik, engelsk, historie, religion, natur/teknik, billedkunst, idræt, musik.
5. klasse: Dansk, matematik, engelsk, historie, religion, natur/teknik, billedkunst, idræt, musik.
6. klasse: Dansk, matematik, engelsk, tysk/fransk, historie, religion, natur/teknik, billedkunst, idræt.

7. klasse: Dansk, matematik, engelsk, tysk/fransk, historie, samfundsfag, geografi, biologi, fysik, idræt.
8. klasse: Dansk, matematik, engelsk, tysk/fransk, historie, samfundsfag, geografi, biologi, fysik, idræt, religion.
9. klasse: Dansk, matematik, engelsk, tysk/fransk, historie, samfundsfag, geografi, biologi, fysik, idræt, religion.

Lejrskoler

Indskoling: i nærområdet. Budget ca. kr. 400,- pr. overnatning.

• 0.klasse       1-2 overnatninger
  • 1.klasse       1-2 overnatninger
  • 2.klasse       1-2 overnatninger
  • 3.klasse       2-3 overnatninger
  • 4.klasse       2-3 overnatninger

Desuden en trivselstur i slutningen af august, starten af september, på Eghjorten:

• 0.- 4. klasse – 1 overnatning.    Prisniveau ca. 150 kr.

Mellemtrin: i det øvrige Danmark. Budget kr. 400,- pr. overnatning – max, 1.500 kr

• 4. klasse        3 overnatninger
  • 5. klasse        3-4 overnatninger
  • 6. klasse        3-4 overnatninger

Udskoling: øvrige Danmark 7.kl fx. Bornholm, 8. – 9. klasse udlandet – budget ca. 500 kr. pr. overnatning

• 7. klasse       3-4 overnatninger, – max ca. 1.600 kr.
  • 8. klasse       4 overnatninger, – max. Ca. 3.500 kr.
  • 9. klasse       4 overnatninger,  max. Ca. 3.500 kr.